Best i Norden og en solid femteplass i EM i pengequiz

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Best i Norden og en solid femteplass i EM i pengequiz

Maksimilian Hogsnes Melø og Didrik Wiig-Andersen fra Tønsberg kom på en solid femteplass i European Money Quiz 2018. Finalen ble avholdt tirsdag 8. mai i Brüssel, og ungdomskoleelever fra 25 land i hele Europa deltok i den spennende konkurransen om å bli europamestre i personlig økonomi. 

Bilde av Maksimilian og Didrik

Begge guttene, som representerte klasse 9C ved Presterød ungdomsskole som vant NM, var strålende fornøyd med egen innsats. De nådde nemlig målet sitt om å bli blant de fem beste lagene. Ikke minst var de fornøyd med å bli best av de nordiske lagene.

To finaleomganger

Det var European Banking Federation (EBF) som arrangerte finalen i Brüssel, etter at hvert av de 25 deltakerlandene hadde gjennomført nasjonale finaler i løpet av mars og april.

I Brüsssel måtte deltakerne gjennom to finaleomganger og poengene i begge omgangene ble summert for å få sammenlagtresultatene. Konkurransen ble gjennomført ved hjelp av Kahoot! og alle deltakerlagene fikk de samme spørsmålene, men på sitt eget språk. Laget som hadde færrest feil og som hadde svart på kortest tid gikk av med seieren.

And the winner is....

Polen stakk av med den gjeveste trofeen, deretter kom Irland på andreplassen og Tyskland på tredje. Det var imidlertid ikke mange poeng som skilte tredje og femteplassen, så de norske guttene var ikke langt unna pallplassering.

Foto av vinnerne fra Polen, Irland og Tyskland
Foto av alle deltakerne

Økonomiopplæring på en morsom måte

Med til Brüssel var også Presterød ungdomsskoles rektor, Steinar Strand Jensen og kontaktlærer Anita Gregersen Hansen. 

–  Vi er utrolig stolte av guttene. De har lært vanvittig mye og er superfornøyde, sa kontaktlærer Hansen da det endelige resultatet var klart.

Hun var strålende fornøyd med måten denne konkurransen hadde engasjert klassen på og hva elevene hadde lært ved å delta.

– Takk til Finans Norge for at dere arrangerte denne konkurransen. Når neste års konkurranse annonseres oppfordrer jeg andre lærere på ungdomskoletrinnet til å melde på klassen sin, for dette er en flott måte for ungdommene å lære seg personlig økonomi på.

Foto av guttene, rektor og kontaktlærer

På vei til EM-finale i pengequiz

Maksimilian Hogsnes Melø og Didrik Wiig-Andersen fra Tønsberg skal representere Norge i European Money Quiz 2018. Finalen foregår i Brüssel 8. mai. Konkurransen om å bli best i personlig økonomi har gjort de to tenåringene sultne på å lære mer. 

Foto av Maksimilian og Didrik
Foto: Anita G Hansen