Europeisk pengeuke

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Europeisk pengeuke

Denne uken er det «European Money Week» i hele Europa. Da vil nasjonale bankforeninger i mer enn 30 europeiske land gjennomføre aktiviteter for å nå unge med tiltak for å øke deres finansielle kompetanse. Her i Norge arrangerer vi NM i pengequiz for ungdomsskolene.

Logoen til European Money Week. illustrasjon.

Det er fjerde gang pengeuken gjennomføres i Europa. I fjor nådde uken mer enn en halv million unge mennesker med mer enn 16.000 aktiviteter, alt fra klasseromsundervisning til konferanser, alt knyttet til økonomisk utdanning.

NM og EM i pengequiz

I forbindelse med European Money Week blir det for første gang arrangert en pengequiz for ungdomsskoleklasser i 30 land i Europa. Her i Norge skal over 50 klasser fra skoler over hele landet konkurrere om å bli den beste klassen i Norge og sende representanter til finalen i Brussel i mai. Konkurransen arrangeres live via Kahoot! tirsdag 13. mars kl 0900. Spørsmål sendes live på youtube i klasserommene og klassene svarer via Kahoot!. Representanter for vinnerklassen blir invitert til å spille European Money Quiz-finalen den 8. mai i Brussel.

Viktig med kunnskap om personlig økonomi

Målet med European Money Week er å øke bevisstheten om hvor viktig det er å ha kunnskap i personlig økonomi. Den internasjonale kartleggingen om finansiell kompetanse, OECD PISA fra 2017, viser igjen at en av fire studenter ikke er i stand til å ta selv enkle beslutninger om hverdagsutgifter.

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Logoen til EMQ

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?