9 C ved Presterød ungdomsskole i Tønsberg vant NM i pengequiz

Gå til hovedinnhold
Publisert:

9 C ved Presterød ungdomsskole i Tønsberg vant NM i pengequiz

58 klasser rundt om i hele landet har i dag deltatt i NM-finalen i pengequiz. Fra klokken 09.15 var pulsen høy i klasserommene og konsentrasjonen var på topp. Målet var å bli beste klasse i personlig økonomi og sende to representanter til EM i Brussel i mai.

Bilde av vinnerklasse 9c Presterød ungdomsskole i Tønsberg

15 forskjellige spørsmål innenfor personlig økonomi-området ble besvart ved hjelp av Kahoot! og livesending via Youtube. Elevene fikk spørsmål om alt fra hva avkastning er, rentesrente og hvor mye de må spare i måneden for å nå et definert sparemål innen fem år.

For å forberede klassene på finalen hadde Finans Norge laget 10 øvingsquiz i Kahoot! og mange klasser hadde brukt mye tid på disse. Totalt ble de 10 øvingsquizene kjørt 9.400 ganger frem til finaledagen.

Motiverende og lærerikt

Det var klasse 9 C ved Presterød ungdomsskole i Tønsberg som til slutt stakk av med seieren. De hadde øvd godt i forkant og stemningen var topp da de fikk se scoarboarden etter siste spørsmål i Kahoot!-finalen.

– Dette er veldig motiverende for elevene og jeg tror de har lært noe av å arbeide med temaet fram mot finalen, sier lærer Anita G Hansen fornøyd.

EM-finale i mai

Nå skal klassen velge ut to representanter blant elevene. Disse skal til Brussel og være med på EM-finalen 8. mai. Totalt deltar elever fra 30 land i Europa i denne finalen, og håpet er selvsagt at Norge skal gå til topps i konkurransen.

Vinnerklassen: 9C ved Presterød ungdomsskole. Foto.
Vinnerklassen: 9C ved Presterød ungdomsskole

De tre beste norske klassene:

1. plass klasse 9 C, Presterød ungdomsskole i Tønsberg
2. plass klasse 10 B, Rygge ungdomsskole i Østfold
3. plass klasse 9 A, Presterød ungdomsskole i Tønsberg

Full konsentrasjon på Ellingsrud

Finans Norge besøkte Ellingsrud ungdomsskole under finalen, og der var det også full konsentrasjon og stor stemning. Klasse 8 B var i en periode oppe på fjerdeplass og spenningen var stor. Men så gikk det skeis med ett spørsmål og de rykket nedover i plassering. Det var tøff konkurranse og i tillegg til å svare rett gikk det også på tid. Trøsten var at det var en 9-klasse som vant, og at det er mulig å prøve seg igjen til neste år.

Bilde av klasse 8B Ellingsrud ungdomsskole
8B ved Ellingsrud ungdomsskole lå helt i teten midt i konkurransen

NM i pengequiz er et arrangement i den Europeiske pengeuken (European Money Week), som er denne uken.

Europeisk pengeuke

Denne uken er det «European Money Week» i hele Europa. Da vil nasjonale bankforeninger i mer enn 30 europeiske land gjennomføre aktiviteter for å nå unge med tiltak for å øke deres finansielle kompetanse. Her i Norge arrangerer vi NM i pengequiz for...

Logoen til European Money Week. illustrasjon.

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Logoen til EMQ

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?