Ny hvitvaskingslov

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Publisert:

Ny hvitvaskingslov

Regjeringen har i dag lagt frem forslag til ny hvitvaskingslov. Lovforslaget gjennomfører store deler av EUs fjerde hvitvaskingsdirektiv i norsk rett og er ment å danne grunnlaget for en enda bedre bekjempelse mot hvitvasking, terrorfinansiering og annen økonomisk kriminalitet.

– Denne loven har vi ventet på. Dette er et svært viktig område for finansnæringen. Det er viktig at det fjerde direktivet raskt blir implementert i norsk rett. Vi hadde noen få innsigelser i høringsrunden. Vi vil nå lese proposisjonen nøye og bidra til at hele finansnæringen blir enda bedre på å bekjempe kreftene som arbeider mot storsamfunnet, sier Evy Ann Hagen, direktør for juridisk i Finans Norge.

Evy Ann Hagen

Evy Ann Hagen

advokat / direktør

906 74 709 evy.ann.hagen@finansnorge.no