Fremtidens kompetanse i finans

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Fremtidens kompetanse i finans

Kompetanse var hovedtema da Finans Norge og Finansforbundet møttes til fellesseminar denne uken. – Vi må synliggjøre hvilken kompetanse næringen trenger for å levere på samfunnsoppdraget, oppsummerte Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr.

Næringen har stått i frontlinjen av digitaliseringen siden slutten av 1990-tallet, og de ansatte har bygget opp solid bransjeerfaring og har tatt i bruk avansert teknologi. Nå akselererer den teknologiske utviklingen. Viktige utfordringer fremover blir å se hvem som klarer å henge med i det i det digitale kompetanseskiftet og hvordan unngå et økende digitalt utenforskap.

Felles ansvar

– Finansforbundet og Finans Norge er enige om at dette er et felles ansvar, og at myndighetene, arbeidsgivere og arbeidstakere må jobbe sammen for å klare det nødvendige kompetanseløftet, sier Opdal Kerr.

Derfor var kompetanse hovedtema på det årlige seminaret som Finansforbundets forbundsstyre og Finans Norges Hovedutvalg Arbeidsgiver hadde 31. januar.

Bilde fra seminaret:

Bilde fra seminaret