Lanserte kurs i personlig økonomi for flyktninger

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Lanserte kurs i personlig økonomi for flyktninger

I tillegg til å lære seg norsk og skaffe seg jobb handler integrasjon om kunnskap i personlig økonomi og norske bank- og forsikringstjenester. Fabian Stang og Idar Kreutzer lanserte 4. januar økonomikurs for flyktninger.

Foto av Fabian Stand, Halwan Ibrahim, Idar Kreutzer og Gina Lund
Fabian Stang, Halwan Ibrahim, Idar Kreutzer sammen med Gina Lund i Kompetanse Norge på lanseringen

– Hvis dere tar dette kurset og tar det med personlig økonomi på alvor, blir dere mer norske enn mange nordmenn. For det er mange nordmenn som ikke har orden på økonomien sin, sa Fabian Stang da Finans Norge og flyktningkontoret i Bærum lanserte kurset.

Statssekretæren for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug ga kurset tommel opp og håper at så mange som mulig får ta del i det.

Utviklet i samarbeid med flyktningkontoret

Kurset er beregnet å inngå i introduksjonsprogrammet for flyktninger. Hjelp-til-selvhjelpskurset inneholder enkel økonomistyring og bruk av bank- og forsikringstjenester.

– Finans Norge har arbeidet lenge med opplæring i personlig økonomi for ungdom. For litt tid tilbake ble vi kontaktet av flyktningkontoret i Bærum og har i dialog med dem utarbeidet et enkelt opplæringsmateriell i personlig økonomi. Vårt håp er at dette kan benyttes i introduksjonsprogrammene over hele landet, sa Finans Norges administrerende direktør Idar Kreutzer under lanseringen.

Bør gjennomføres i alle kommuner

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) var også tilstede på lanseringen, og Halwan Ibrahim, avdelingsdirektør i bosettings- og kvalifiseringsavdelingen kvitterte ut Kreutzers oppfordring på denne måten:

– Kurset bør gjennomføres i alle kommuner i hele landet, som en del av introduksjonsprogrammet. Det er viktig for flyktningene å oppnå økonomisk frihet i Norge, og da er dette et viktig tiltak som vi absolutt anbefaler.