Trakassering er totalt uakseptabelt

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Trakassering er totalt uakseptabelt

– Hovedpoenget er at vi ønsker å skape trygge, gode arbeidsplasser, der vi behandler hverandre med respekt og legger til rette for at folk kan gjøre jobben sin på best mulig måte. Seksuell trakassering bryter klart med dette, og det skal ikke aksepteres, sier Idar Kreutzer i Finans Norge. 

Dagens Næringsliv 11.12.2017 - faksimile
Dagens Næringsliv 11.12.2017 - faksimile

Dagens Næringsliv har avslørt uakseptable eksempler på seksuell trakassering også i deler av finansnæringen.

Kreutzer håper Metoo-historiene gjør det lettere å varsle, og at varslene blir tatt tak i av ledelsen i det enkelte selskap.

– Alle historiene som fortelles, gjør inntrykk på meg. Det gjør det også at så mange føler at de ikke kan si ifra. Alle historiene der det kommer frem at man har varslet, men ikke blir tatt på alvor, eller der en leder ikke har tatt grep, gjør også inntrykk på meg sier Kreutzer til Dagens Næringsliv

– Gode retningslinjer holder ikke i seg selv, det er hvordan de håndteres i praksis som betyr noe, legger han til. Når ledere sier at de har nulltoleranse mot seksuell trakassering, så skal det bety at de faktisk mener det. Det er ikke nok at det bare står i interne retningslinjer, sier Kreutzer.

Kreutzer tror at metoo-kampanjen fører til at retningslinjene blir fulgt bedre, og at man blir mer bevisst på hvordan man opptrer. ­– En positiv følge av metoo er at alle blir minnet på at man skal si fra, og at ledere har ansvar for å håndtere det godt, sier han.

Finans Norge har vært i kontakt med flere medlemsbedrifter den siste tiden.

– De er helt tydelige på at dette er noe som må tas på alvor, og forteller at det er tema i mange ledergrupper nå, sier Runa Opdal Kerr, leder av arbeidsgiverområdet i Finans Norge. – Det settes fokus på at dette er en ukultur, og det minnes om at det er ledernes ansvar å forebygge at det skjer og å gripe tak i situasjoner som dukker opp på en god måte, sier Kerr.