xID – ny tjeneste fra BankID Norge

Gå til hovedinnhold
Publisert:

xID – ny tjeneste fra BankID Norge

Med BankID har norske nett- og mobilbrukere fått en enkel og sikker tilgang til nettbanken og muligheten til å identifisere seg og signere kontrakter og avtaler på mange nettsteder. Fra våren 2018 kommer xID.

xID kan erstatte brukernavn og passord på nettsteder. xID kan også la nettstedets kunder hente kontaktinformasjon med ett klikk. Kundene slipper rett inn - til sine tilbud, chatten, min side, utfylte skjemaer og annet nettstedet måtte ønske å gi kundene sine med xID.

– xID er et supplement til BankID for nettsteder og tjenester som trenger en enkel innlogging, et tryggere og bedre alternativ til brukernavn og passord, sier Jan Bjerved, daglig leder i BankID Norge.

BankID Norge åpner opp for at alle bedrifter kan ta i bruk xID fra våren 2018. En del prioriterte bedrifter vil kunne ta i bruk xID fra januar 2018, deriblant Fana Sparebank, if, Storebrand, OBOS og DN.

Til tjenester som trenger en helt sikker identifisering av kunden, eller en elektronisk signatur, er BankID fortsatt svaret.


Hva er xID?
Det er en kjapp, trygg og enkel innlogging til nettsteder

  • Kjapp fordi man trenger kun ett eller null klikk
  • Trygg fordi man benytter BankID første gang, deretter gjenkjennes enheten
  • Enkel fordi kunden ikke lenger trenger å huske mange passord

Mer om xID på BankID.no