Trafikkforsikringsavgift til staten fra 2018

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Trafikkforsikringsavgift til staten fra 2018

Fra nyttår erstatter trafikkforsikringsavgift til staten det som tidligere het årsavgift. Avgiften går fortsatt i sin helhet til staten, men avgiften er omdøpt og skal betales samtidig med forsikringen for kjøretøyet ditt. 

Tett trafikk. Foto.

Dette er uavhengig av hvilket forsikringsselskap du har, og det er selve innkrevingen som overtas av forsikringsselskapene.

Et enklere system

En del bileiere som betaler forsikringen sin for et helt år om gangen, har allerede fått øye på den omdøpte avgiften til staten på fakturaen fra forsikringsselskapet sitt i forbindelse med fornyelse av forsikringen.

– Det blir enklere for kundene at avgiften til staten betales sammen med bilforsikringen. Samtidig er det positivt at samfunnet og staten sparer penger fordi forsikringsselskapene overtar selve innkrevingen av avgiften sier Roger Stenseth, leder i Trafikkforsikringsforeningen (TFF).

Det er regjeringen som har bedt forsikringsselskapene om å fakturere årsavgiften for motorkjøretøy sammen med forsikringen, for å forenkle statens rutiner og spare administrasjonskostnader.

Elbiler fritas for trafikkforsikringsavgift.

Større valgfrihet

Avgiften betales sammen med bilforsikringen din.  

Tidligere har bileierne måttet betale hele regningen for årsavgiften med en gang. Med den nye ordningen kan du for eksempel velge å betale trafikkforsikringsavgift for hver måned, eller et kvartal om gangen. Dersom bilen avregistreres slipper du å betale avgift.