NM og EM i personlig økonomi for ungdomsskoleklasser

Gå til hovedinnhold
Publisert:

NM og EM i personlig økonomi for ungdomsskoleklasser

13. mars 2018 kan ungdomsskoleklasser konkurrere i personlig økonomi ved hjelp av Kahoot! Finans Norge trenger bistand fra dere som er ute i skolene og gir økonomiopplæring. Hjelp oss å informere om konkurransen og bidra til at ungdomsskoleklassene har lyst til å delta i mesterskapet!

Logo for EMQ 2018

Den europeiske finalen skjer i Brussel i begynnelsen av mai 2018, og da kåres europamesteren i personlig økonomi. Kanskje førstepremien går til Norge?

Stor europeisk konkurranse

Dette er et felles prosjekt i regi av den europeiske bankforening, EBF. Tilsammen 29 land skal delta med tilsvarende nasjonale mesterskap som i Norge. Hensikten er å sette fokus på betydningen av kunnskap i personlig økonomi og opplæring gjennom skolen. Målgruppen er elever i alderen 13-15 år som går i ungdomsskolen.

Finans Norge ønsker å få flest mulig ungdomsskoleklasser med i mesterskapet, og da trenger vi hjelp fra bankene som er engasjert i arbeidet med å lære ungdom om personlig økonomi.

Bankene kan bidra

Bankene kan rekruttere ungdomsskoleklasser til å delta i mesterskapet og coache klassene under forberedelsene og gjennomføringen sammen med læreren. Flere av dere er allerede ute i skolene og gir opplæring i personlig økonomi. Benytt da anledningen til å informere om konkurransen og inviter klassene til å bli med, jo flere jo bedre. Sosiale medier er også godt egnet som rekrutteringskanal.

Den banken som har coachet vinnerklassen, reiser sammen med de to beste elevene til Brussel. Finans Norge vil sammen med banken dekke utgiftene til de to elevene og en voksen person som kan være læreren eller en av foreldrene.

Kahoot!

Konkurransen skal gjennomføres ved hjelp av Kahoot! Spørsmål om temaene matematikk, personlig økonomi og digital sikkerhet inngår i kunnskapsspørsmålene. Finans Norge har utarbeidet 10 quizer som elevene kan øve på mens de forbereder seg til NM.

Om konkurransen, konkurransereglene, øvingsoppgavene og påmelding. 

Europeisk finale

Når vi har kåret den beste klassen i Norge, blir det en individuell konkurranse blant elevene i klassen som har vunnet. De to beste elevene vinner en reise til Brussel der de deltar i den europeiske finalen. Der vil de møte de tilsvarende beste elevene fra andre land til en europeisk finale med kunnskapsspørsmål via Kahoot!  I finalen svarer elevene på quiz-spørsmål på sitt eget språk.

Tidsplan

Opplegget består av tre trinn:

  1. Øving kan starte fra nå av, gjennom skolebesøk, og frem til mars 2018. Det er opp til de enkelte klassene hvor mye tid de vil sette av til treningen, men øvelse gjør mester! Finans Norge har laget 10 øvingsoppgaver som kan brukes.

  2. Finale i NM: 13. mars 2018, start kl 09.00. Selve finalen varer ca ½ time, men læreren bør sette av 1 time til finalen. Finalen skjer på den enkelte skole, og klassen som blir norgesmester får en flott premie. Konkurransen gir gode muligheter til å skaffe oppmerksomhet fra lokale media. I vinnerklassen arrangeres det så en egen individuell konkurranse, og de to beste elevene reiser til Brussel sammen med læreren og deltar i EM.

  3. Finale i EM: 8. mai i Brussel. Det blir quiz med kunnskapsspørsmål, og elevene konkurrerer med hverandre på sitt eget språk. Premien til europamesteren går til hele klassen i hjemlandet. 

Vil du og din bank være med på å rekruttere skoler til å delta i konkurransen? Ta kontakt med Hilde Johansen i Finans Norge.

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Logoen til EMQ

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?