Milliarderstatninger etter vannskader

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Milliarderstatninger etter vannskader

Hittil i år er det registrert vannskader for 1,7 milliarder kroner i boliger og hytter her i landet. Det viser tall fra Finans Norge og forsikringsselskapene.

Vannskade. Foto.

–  Det er større sannsynlighet for å få enn vannskade enn både innbrudd og brann til sammen. Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Vannskader er dermed den vanligste skadetypen i norske hjem. Skadene blir stadig dyrere å utbedre, blant annet fordi vi har flottere interiør både hjemme og på hytta enn for noen år siden.

De fleste vannskadene skyldes ulike former for rørbrudd inne i boligen.

Vinterforberedelser

Det er viktig å holde boligen, eller hytta tilstrekkelig varm for å unngå frostskader på rørene. Dersom vannet står lenge før det fjernes, blir ofte skadene svært omfattende.

Mange omfattende vannskader oppstår når folk er bortreist og skaden ikke oppdages på en stund. Da får vannet gjerne stå lenge og kan gjøre stor skade i mellomtiden.

Hvis du reiser på langtur og lar boligen stå uten tilstrekkelig varme på, kanskje også uten å skru igjen stoppekranen, kan vannet i rørene fryse og det kan få store konsekvenser.

Hyppige vannskader

– De fleste av oss kommer til å oppleve minst en vannskade i løpet av livet. Og tallet på vannskader har økt kraftig de siste tiårene, selv om erstatningene går noe ned akkurat i det siste året, sier Neverdal i Finans Norge.

Hittil i år er det meldt inn rundt 43 000 vannskader. 

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no