EBF-styret om Basel og PSD2

Gå til hovedinnhold
Publisert:

EBF-styret om Basel og PSD2

Styret i den europeiske bankforeningen (EBF) møttes før helga og diskuterte bl.a. Basel-forhandlingene og implementeringen av PSD2. Finans Norges Idar Kreutzer møtte i forrige ukes styremøte.

Visepresident i EU-kommisjonen, V. Dombrovskis, var gjest på møtet og styret diskuterte de pågående forhandlingene i Baselkomiteen med ham. Dombrovskis understreket at man jobber for at alle deler av verden må stille seg bak en avtale om de endelige reglene for banker.

Han tydeliggjorde også at en europeisk implementering av regelverket vil ta utgangspunkt i en grundig analyse av hvordan reglene vil påvirke de europeiske bankenes evne til å støtte vekst i den europeiske økonomien.

PSD2

Den kommende gjennomføringen av det nye betalingsformidlingsdirektivet (PSD2) ble også diskutert. Bankene ønsker konkurranse og videreutvikling av betalingsformidlingstjenester velkommen. Kundenes sikkerhet og private opplysninger må imidlertid ikke bli skadelidende, ble det understreket fra EBF-styrets side.