Gebyr for uforsikrede biler

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Gebyr for uforsikrede biler

STATSBUDSJETTET: I statsbudsjettet for 2018 foreslår regjeringen at eiere av uforsikrede kjøretøy ilegges et gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret.

Bil som har kollidert. Foto.

Nesten 3,5 prosent av alle forsikringspliktige kjøretøy i Norge er uforsikret. I Sverige, som har hatt en tilsvarende gebyrordning siden 1970-tallet, er under 1 prosent av kjøretøyene uforsikret.

Trafikkforsikringsforeningen skal kreve inn gebyret. Innbetalte gebyr vil gå til å dekke skader forvoldt av uforsikrede og ukjente kjøretøy.

– Trafikkforsikringsforeningen arbeider nå med å forberede innkrevingen av gebyr, slik at dette kan gjøres på en god måte, sier leder av Trafikkforsikringsforeningen, Roger Stenseth.

Skal motivere til forsikring

Gebyret skal motivere eierne av uforsikrede kjøretøy til å kjøpe vanlig trafikkforsikring. Gebyret for en personbil kommet til å bli på rundt 150 kroner i døgnet.

– Forhåpentligvis kommer færre nordmenn til å droppe bilforsikringen når gebyret innføres. Vi regner med at gebyret kommer til å motivere de uforsikrede til å kjøpe bilforsikring, sier Stenseth.

Roger Stenseth

Roger Stenseth

Avdelingsdirektør

926 30 924 Roger.Stenseth@finansnorge.no