Aktiv høst for godkjenningsordningene

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Aktiv høst for godkjenningsordningene

I høst trapper godkjenningsordningene på forsikringsområdet, deriblant FG (forsikringsgodkjent), opp arbeidet med systemløsningen FG-kontroll. 

– Det kommer flere nyvinninger fremover med digitale verktøy.  Løsningene gir nyttig informasjon om ulike sikringsanlegg for brann og innbrudd, sier avdelingsdirektør Hildegunn Bjerke som leder FG-arbeidet.

Et av de nye satsingsområdene er en kontrollordning for elektriske anlegg. Jevnlig kontroll av det elektriske anlegget er viktig for å forebygge branner.

Rundt halvparten av brannene her i landet skyldes feil bruk av elektrisk utstyr, eller feil på det elektriske anlegget.

Høyere brannerstatninger

Etter første halvår øker brannerstatningene. Utbetalingene etter næringslivsbranner er på 1,6 milliarder kroner etter første halvår. Det er hele 70 prosent mer enn etter samme periode i fjor, viser tall fra Finans Norge.

– De økte erstatningene viser tydelig at brannsikring bør høyt på prioriteringslista, sier Bjerke.

Når det gjelder brann i private hjem, er stigende tall også bekymringsfullt. Mange eldre mennesker blir boende hjemme i egen bolig. Flere undersøkelser viser at eldre utgjør en risikogruppe når det gjelder dødsbranner. Her er brannsikring livsviktig både for de eldre selv og eventuelle andre beboere i bygningen.

Nye nettsider

Formålet til FG er å utarbeide regler og godkjenne sikringsutstyr og sertifisere foretak og fagpersoner for å redusere risikoen for brann og innbrudd. Et FG-sertifisert foretak, eller sikringsprodukt, gir begge parter i et forsikringsforhold visshet om at det installerte sikkerhetsutstyret holder tilfredsstillende kvalitet.

Ta gjerne en titt på de nye nettsidene for FG.
Vi håper du enkelt finner informasjonen du leter etter.

Rekorderstatninger etter næringslivsbranner

Etter årets vårmåneder ble det rekordhøye erstatninger etter næringslivsbranner sammenlignet med tidligere vårmåneder. Utbetalingene er på 1,6 milliarder kroner etter første halvår. Det er hele 70 prosent mer enn etter samme periode i fjor, viser tall fra...

Brann i trehus. Illustrasjonsfoto.