Rekorderstatninger etter næringslivsbranner

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Rekorderstatninger etter næringslivsbranner

Etter årets vårmåneder ble det rekordhøye erstatninger etter næringslivsbranner sammenlignet med tidligere vårmåneder. Utbetalingene er på 1,6 milliarder kroner etter første halvår. Det er hele 70 prosent mer enn etter samme periode i fjor, viser tall fra Finans Norge. 

Brann i trehus. Illustrasjonsfoto.

– Noen store enkeltbranner trekker opp erstatningene, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Ikke alle branner kan forhindres, men det er alltid en fordel å være føre var.

Det er viktig å ha jevnlig kontroll av byggets sikringsanlegg som slokkeanlegg og brannalarmanlegg, slik at feil og mangler blir raskt utbedret.  

– Det er lettere å beholde oversikt og orden i ryddige lokaler. Tenk også nøye gjennom hvor avfallsbeholderne plasseres, her må de fastlagte kravene om avstand til yttervegg følges, sier Neverdal.

Viktige kontroller

Svært mange branner oppstår i det elektriske anlegget, eller ved feil bruk av elektrisk utstyr.

– Kontroll av det elektriske anlegget er et viktig tiltak for å hindre brann. Bruk sertifisert kontrollør til å sjekke både bedrifter og private boliger, sier Neverdal.

Hos FG-ordningene finnes en oversikt over kontrollfirmaene både når det gjelder private boliger og næringsbygg

Skadestatistikk første halvår er klar

Skadestatistikken for første halvår er nå publisert. Erstatningen hittil i år på private bygninger og innbo var 3,5 milliarder kr som er nesten 4 prosent høyere enn samme periode i fjor.

Flere båttyverier i år

Det stjeles flere fritidsbåter og mer båtutstyr enn på lenge. Erstatningene øker med 14 prosent første halvår sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Finans Norge. Tallene gjelder både tyveri av selve båten og tyveri av kraftige båtmotorer og...

Båt i fart. Foto.
Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no