Nye høyder for kortbruk i juni

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Nye høyder for kortbruk i juni

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i juni ble utført 165,8 millioner kortkjøp, en økning på 2,6 prosent i forhold til juni 2016. Det ble handlet med betalingskort for 58,4 milliarder kroner, en vekst på 2,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Bilde av jente på shopping med betalingskort i hånda
Foto: Shutterstock

– Juni i år er den måneden til nå i år med mest kortbruk, kun i desember i fjor har kortene blitt benyttet flittigere. 16. juni var dagen med mest kortbruk i juni. Bare denne dagen ble det utført nesten 7,1 millioner kortkjøp og det ble handlet for ca 2,7 milliarder kroner, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept brukes flittig

I juni ble BankAxept-kortene benyttet 143,3 millioner ganger, noe som er 2 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 47,2 milliarder kroner med disse kortene, noe som er 700 millioner mer enn i juni 2016.

– Statistikken for juni og hittil år viser at BankAxept er det kortet som benyttes mest. Mer enn åtte av ti kortkjøp i Norge utføres med BankAxept-kort, sier Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, Chief Innovation Officer i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no