Flere avslørt for svindel med reiseforsikringen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Flere avslørt for svindel med reiseforsikringen

Fra første kvartal i fjor til samme tidsrom i år økte svindelen med reiseforsikring fra 26 til 33 prosent av skadeforsikringssakene. Det viser tall fra Finans Norge.

Kofferter på flyplasss. foto.

– Noen er villige til å gjøre seg til kjeltring for noen tusenlapper, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Bil er fortsatt på svindeltoppen når det gjelder skadeforsikring, men svindel med reiseforsikringen utgjør en stadig større andel av svindelsakene.

I noen saker plusses det på etter et reelt skadetilfelle, mens det i andre er snakk om skader som ikke har skjedd.

Planlagt tannbehandling i utlandet og kosmetiske operasjoner forklares gjerne med uhell eller ulykker, og er blant svindelsakene.

Feil opplysninger om hva kofferten inneholdt er også en gjenganger blant svindlerne.

– Vi reiser stadig mer og det selges flere reiseforsikringer, men samtidig er det dessverre noen som svindler fellesskapet. Samtidig er det viktig å påpeke at de aller fleste kundene er ærlige.

De som svindler gjør forsikring dyrere enn det ellers ville ha vært, sier Neverdal.

Det svindles til sammen for flere hundre millioner kroner hvert år her i landet, men da er også svindel med uføreforsikringer tatt med.

Alvorlige konsekvenser

De som prøver seg på forsikringssvindel tar en svært høy risiko. De risikerer forsikringsnekt, politianmeldelse og i de alvorligste sakene fengsel.

– Svindlerne tenker nok ikke alltid over konsekvensene av å plusse på kravet, eller dikte opp en uriktig historie, sier Neverdal.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no