Påsken preget kortbruken

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Påsken preget kortbruken

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i april ble utført 140,4 millioner kortkjøp, en reduksjon på 2,6 prosent. Det ble handlet med betalingskort for 47,6 milliarder kroner, noe som er 2,8 prosent mindre enn samme måned i fjor. 

Bilde av diverse kort

– Årsaken til reduksjonen i kortbruken skyldes at i år inntraff alle påskens helligdager i april, i motsetning til i fjor hvor disse var i mars. Ser vi mars og april samlet, har bruken av betalingskort økt med 4,5 prosent sammenlignet med samme måneder i fjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

38,4 milliarder med BankAxept

I april ble BankAxept-kortene benyttet 121,5 millioner ganger, noe som er 4,9 millioner mindre enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 38,4 milliarder kroner med disse kortene, noe som er omtrent 1,2 milliarder mindre enn i april 2016.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no