Unge i finans på frammarsj

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Unge i finans på frammarsj

Ung i finans er et nytt initiativ som er satt i gang for å samle unge i finansnæringen i Norge. På kort tid har nettverket fått 600 medlemmer. 

Bilde av Iselin Tenfjord og Ine Oftedahl fra nettverket Ung i finans
Iselin Tenfjord og Ine Oftedahl fra nettverket Ung i finans

Styreleder Iselin Tenfjord, Pareto Securities og styremedlem Ine Oftedahl, DNB kunne på Finansnæringens dag fortelle nærmere om nettverket og arbeidshverdagen for unge i finans i tider med omfattende digitalisering.

 Vi har 4-5 konferanser årlig med både faglig input og sosial mingling om kvelden. Vi hadde kickoff samling i januar hvor blant annet finansminister Siv Jensen og adm. direktør Idar Kreutzer, Finans Norge var med. Initiativet har fått veldig positiv respons og vi har på kort tid fått 600 medlemmer, sa Iselin Tenfjord på Finansnæringens dag.

50 prosent kvinner

–  Vi har en veldig fin spredning i vår medlemsmasse med både bank, meglerhus, Private Equity, advokatfirmaer osv. Vi har nesten 50 prosent kvinneandel, og det synes vi er utrolig kult, sa Ine Oftedahl som merket store endringer i løpet av de to årene hun har jobbet som konserntrainee i DNB.

– Det har vært store endringer i arbeidsmetodikk og digitalisering. Det er tydelig at DNB snur skuta mot en ny hverdag hvor vi blir like mye teknologiselskap som tradisjonell bank, sier Ine Oftedahl.

Stor endringstakt

Iselin mener de unge kan gi viktige bidrag i tider som nå med store endringer.

– Jeg mener at unge har en stor fordel med at vi er født med mobil i hånden og oppvokst med en veldig rask endringstakt når det gjelder teknologisk utvikling. Jeg tror derfor vi kanskje er mer nysgjerrige og har lavere barrierer bl.a. til å ta i bruk ny teknologi.

Film om nettverket Ung i Finans