23 spørsmål og svar om trafikkforsikringsavgiften

Gå til hovedinnhold
Publisert:

23 spørsmål og svar om trafikkforsikringsavgiften

Hvis du har bil, bør du få med deg dette. Fra neste år blir årsavgiften på bil erstattet av en ny avgift, trafikkforsikringsavgiften, som skal kreves inn av forsikringsselskapene på vegne av staten. 

Trafikk. Foto.

Trafikkforsikringsavgiften skal betales sammen med ansvarsforsikringen på kjøretøyet.

Til nå har kundene måttet betale hele regningen med en gang, men nå blir dette mer fleksibelt. Du kan velge å betale for hver måned, eller et kvartal om gangen.

En del bileiere som betaler forsikringen sin for et helt år om gangen, har allerede fått øye på den omdøpte avgiften til staten på fakturaen fra forsikringsselskapet sitt i forbindelse med fornyelsen av forsikringen som løper ut i 2018.

Mer fleksibelt

– Selv om bileierne må ut med det samme beløpet, blir dette likevel enklere for kundene, sier Roger Stenseth, direktør i Trafikkforsikringsforeningen.

Avgiften betales sammen med ansvarsforsikringen på kjøretøyet, og det blir færre regninger å forholde seg til.  Samtidig er det positivt at forsikringsselskapene kan bidra til at samfunnet og staten sparer penger fordi forsikringsselskapene skal overta selve innkrevingen av avgiften, sier Stenseth.