Styrker felles betalingsinfrastruktur

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Styrker felles betalingsinfrastruktur

Det er viktig for Norge at vi opprettholder en god felles infrastruktur på betalingsformidling. Tidligere har flere banker gått sammen om MobilePay, og dagens nyhet om at 106 banker går sammen om å benytte Vipps, er en naturlig utvikling i markedet for betalingsløsninger. 

Bilde av en som sitter i en stol og får mange lyse ideer (lyspærer) som så blir en stor lyspære

– Finansnæringen som opererer i Norge ønsker å ligge i forkant av å utvikle brukervennlige, sikre, effektive og billige betalingsløsninger for forbrukerne, sier Jan Digranes, direktør for digitalisering og betalingsformidling i Finans Norge.

Direkte fra konto til konto

MobilePay har tidligere, og nå Vipps, slått fast at de vil utvikle mobilbetaling slik at betalingene skal gå direkte fra konto til konto. Det er den billigste og mest effektive måten å overføre penger på.

– Det er positivt. Det norske betalingsformidlingsmarkedet har vært kjennetegnet av at den grunnleggende infrastrukturen som ligger i bunn, brukes av alle, og aktørene konkurrerer med tjenester knyttet til denne infrastrukturen. Det har gjort vårt betalingsformidlingssystem til et av de billigste og mest effektive i verden. Utviklingen i mobilbetalingsmarkedet går nå samme retning, felles infrastruktur i bunnen og sterk konkurranse om tjenester tilknyttet denne. Det borger for lave priser for betalingsformidling også fremover, sier Digranes.