Kortbruk økte med 8 prosent

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk økte med 8 prosent

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at betalingskortene i januar ble benyttet 136,4 millioner ganger, en økning på 8 prosent. I løpet av årets første måned ble det handlet for 44,2 milliarder kroner med betalingskortene.

Bilde av betalingskort

I januar ble BankAxept-kortene, som er Norges mest brukte kort, benyttet 118,6 millioner ganger. Dette er 7,5 millioner ganger mer enn januar 2016. Disse kortene sto for 35,9 milliarder kroner av handelen, noe som er 1,4 milliarder kroner mer enn samme måned i fjor. Gjennomsnittsbeløpet for ett kortkjøp med BankAxept var denne måneden på 313 kroner.

– Dette er en nedgang på ni kroner sammenlignet med januar i fjor, og det laveste snittbeløpet vi noen gang har sett. Således ser det ut som nordmenn i stadig større grad benytter BankAxept-kortene også til småhandel, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nå bruker alle kort

I en undersøkelse som Kantar TNS nylig har gjennomført for Nets, fremkommer det at alle nordmenn nå betaler med kort.

– Andelen som sier de bruker kort har de siste årene variert mellom 98 og 99 prosent. Så dette er første gang vi har sett en undersøkelse hvor det fremkommer at absolutt alle svarer de betaler med kort, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I samme undersøkelse fremkommer også at hele 91 prosent foretrekker kort som betalingsmiddel og 81 prosent opplyser at de pleier å betale med kort også ved handel under 50 kroner.

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no