Ekstremværet «Urd» ga småskader

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ekstremværet «Urd» ga småskader

Ekstremværet «Urd» som traff deler av landet hardt 2. juledag førte stort sett til mindre materielle skader.

Bilde av en storm

– Hordaland og Rogaland skiller seg klart ut som de hardest rammede fylkene denne gang, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Rundt 1500 skader på bygninger er hittil meldt inn som naturskader. Erstatningsbeløpet er så langt om lag 80 millioner kroner. Tallene kommer til å stige og dette er foreløpige tall.

Skader på biler og båter er ikke medregnet, så dette kommer i tillegg. Minst 180 biler og 40 båter ble skadet i uværet.

Skadetallene stiger

Mange mennesker har vært bortreist i julen, og det er fortsatt en del som ikke har fått meldt inn skader. Erfaringsmessig kommer derfor skadetallene til å stige betydelig fremover. Det er dermed altfor tidlig å si noe sikkert om det endelige skadeomfanget.

– Forsikringsselskapene hjelper fortløpende kunder som har blitt rammet av ekstremværet. Ta kontakt med selskapet ditt hvis du oppdager skader, sier Neverdal.

Mye takstein

På bygninger er det særlig vinden som har gjort skade. Der hvor vinden traff mest brutalt, fløy takplater, takpapp og takstein av hus, hytter og naust.

– Uværet var godt varslet og skadeomfanget etter «Urd» ble likevel mindre enn man kunne ha fryktet. Vi kan slå fast at ekstremværet denne gang gjorde langt mindre skade enn tidligere vinterstormer. Det er hovedsakelig småskader, selv om vi har fått noen få store også, sier Neverdal i Finans Norge.

Finans Norge administrerer Norsk Naturskadepool, hvor alle skadeforsikringsselskaper som selger brannforsikring i Norge er medlemmer. Alle bygninger som forsikres mot brannskader blir automatisk også forsikret mot naturskader.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no