2016: Rekordår for kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

2016: Rekordår for kortbruk

Tall fra BankAxept AS og Nets viser at betalingskortene ble brukt 1,78 milliarder ganger i 2016, en økning på 6,8 prosent sammenlignet med 2015. I løpet av året ble kortene benyttet til å handle varer og tjenester for 610,9 milliarder kroner, 4,6 prosent mer enn året før.

Bilde av flere betalingskort

— Torsdag 22. desember ble det også satt ny rekord i kortbruk. Aldri før er kortene benyttet så flittig. Bare i løpet av denne dagen ble det gjennomført mer enn 8,1 millioner kortkjøp med en omsetning på nesten 3,6 milliarder kroner, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I løpet av desember ble kortene benyttet 167,7 millioner ganger, 5,8 prosent mer enn desember 2015. I årets siste måned ble det handlet varer og tjenester for 61,9 milliarder kroner med betalingskort, en økning på 3,0 prosent sammenlignet med tilsvarende måned i fjor.

Ny BankAxept rekord

BankAxept-kortene ble benyttet 1,55 milliarder ganger i 2016, noe som er 74,8 millioner ganger mer enn året før. Vi handlet for 495,6 milliarder kroner med BankAxept, mot 478,8 milliarder kroner året før.
I desember ble det utført 147,1 millioner kjøp med BankAxept-kortene og det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 51,1 milliarder kroner.

— Aldri før har nordmenn handlet så mye med BankAxept-kortene som i desember. Det er også første gang det i løpet av én måned er handlet varer og tjenester for mer enn 50 milliarder kroner med disse kortene. Nesten ni av ti kortkjøp i desember var med BankAxept, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Mer om BankAxept

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

– Fremtidsrettet om kontantfritt

Idar Kreutzer. Foto.

PRESSEMELDING: – Alt ligger til rette for at Norge kan bli verdens første kontantfrie samfunn. At Høyre nå tør ta den debatten er positivt. Kontanter representerer nå en så liten andel av betalingene i samfunnet at vi bør...