Internasjonal bande tatt for mange bilinnbrudd

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Internasjonal bande tatt for mange bilinnbrudd

PRESSEMELDING: Etter en omfattende etterforskning har politiet pågrepet og varetektsfengslet to personer siktet for et stort antall innbrudd og tyverier fra biler.

– Politiet har hatt miljøet under oppsikt. Sist lørdag ble to personer fulgt til flyplass og pågrepet. De er begge varetekstfengslet for fire uker. Begge er litauiske statsborgere og var på vei til Litauen da de ble tatt, sier Stig Vasbø i Oslo politidistrikt.

– Politiet har gjort en fremragende jobb, sier Frode Bjeglerud fagdirektør enhet for økonomisk kriminalitet i Finans Norge. If og BMW som ble rammet spesielt denne gangen, har bidratt i trepartssamarbeid.

– Dette samarbeidet har gitt oss nye erfaring som vi tar med videre, sier Bjeglerud.

– Vi har utvekslet informasjon, men kan ikke av hensyn til etterforskningen gå i detaljer om dette samarbeidet, ser Vasbø.

Samarbeid over landegrensene

I denne etterforskning har flere politidistrikter og politi i andre land samarbeidet tett. For noen dager siden ble tre personer pågrepet av politiet i Litauen med deler som stammer fra innbrudd i BMW-biler i Norge. Etterforskning forsetter både i Norge i andre land.

– Vi jobber for å ta aktørene som står bak slike tyverier. Slike saker prioriteres fordi dette rammer mange og skaper utrygghet, sier Vasbø.

Kontaktpersoner:

Kontaktperson BMW Norge: Marius Tegneby, tlf 990 98 556
Kontaktperson Finans Norge: Frode Bjeglerud, tlf 415 35 824
Kontaktperson If: Informasjonsdirektør Jon Berge, tlf 905 98 680
Kontaktperson Oslo politidistrikt: Stig Vasbø, tlf 99288351

Frode Bjeglerud

Frode Bjeglerud

Avdelingsdirektør

415 35 824 Frode.Bjeglerud@finansnorge.no