BankAxept-kort til julegaver

Gå til hovedinnhold
Publisert:

BankAxept-kort til julegaver

Tall fra BankAxept AS og Nets viser at bruken av betalingskort økte med 7,5 prosent sammenlignet med november i fjor. I november ble kortene benyttet mer enn 150,5 millioner ganger. Det ser ut til at de fleste nordmenn utfører julehandelen med penger de har på konto.

I den årlige julehandelsundersøkelsen til Nets, svarte 10 prosent at de forventet å være ferdig med innkjøp av julegaver før 1.desember.

– En del dager med mye kortbruk tyder på at mange er godt i gang med julehandelen, sier
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Totalt ble betalingskortene brukt for mer enn 51,8 milliarder kroner i november, en økning på 6,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Fredag 25. november, som omtales som Black Friday, ble det satt ny rekord i kortbruk. Det ble utført nesten 8,1 millioner kortkjøp og omsetningen med betalingskortene var i overkant av 3,3 milliarder kroner. Aldri før er kortene benyttet så flittig som denne dagen, sier Tjore.

Julegavekjøp med penger på konto

BankAxept-kortene ble i november benyttet 131,6 millioner ganger, 7,7 millioner mer enn i samme måned i fjor. Det ble totalt handlet varer og tjenester med disse kortene for nesten 42 milliarder kroner, noe som er 2,3 milliarder kroner mer enn i november i fjor.

I Nets sin julehandelsundesøkelse, svarte 76 prosent at de forventet å betale de fleste julegavene med BankAxept-kort.

— Basert på statistikken for november ser dette ut til å stemme ganske godt, og det ser ut som de fleste nordmenn utfører julehandelen med penger de har på konto, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

Se også www.bankaxept.no 

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Julehandelsundersøkelsen fra Nets er gjennomført av Kantar TNS og består av ett landsrepresentativt utvalg.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no