Stadig flere blir syke på reise

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Stadig flere blir syke på reise

Reiseerstatningene har økt med 9 prosent til rekordhøye 1,7 milliarder kroner hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Flyplasstavle. Foto.
Utvikling i erstatninger. Graf.

Det er til sammen meldt om drøyt 260 000 reisesaker til forsikringsselskapene etter de ni første månedene i år, også dette er mer enn noen gang før.

– Erstatningene knyttet til sykdom øker mest, med 12 prosent. Denne utviklingen har vi sett over flere år, sier kommunikasjonssjef i Finans Norge, Stine Neverdal.

Sykdom er den klart største erstatningsposten. Forskjellige infeksjonssykdommer drar antallet syke opp, mens alvorlig sykdom og store skader gir høye erstatninger.

– Noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene stiger, er at vi reiser langt, mye mer og til langt mer eksotiske strøk en tidligere, sier Neverdal.

Blir syke året rundt

Reiseskadene er fortsatt nokså sesongbetonte, med aller flest skader etter sommersesongen.

Men reisesykdom er noe jevnere fordelt gjennom året enn de andre skadetypene.

– En mulig forklaring her er at eldre mennesker reiser gjennom hele året, mens de yngre reiser mest i skoleferiene, sier Neverdal.

Erstatningene etter tyveri holder seg relativt stabile. Men det er fortsatt all grunn til å passe på sakene sine.

Nødvendig reiseforsikring

Det er viktig å ha reiseforsikringen i orden.

– Det finnes dessverre fortsatt en del nordmenn som drar på tur uten reiseforsikring. Vi mener det bør være en naturlig del av forberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal. 

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no

Vannskadene kommer tett

Hvert niende minutt oppstår det en vannskade i private boliger og hytter, viser tall fra Finans Norge. Erstatningene har aldri før vært så høye for tredje kvartal. Hittil i år er erstatningene på over to milliarder kroner for vannskader.  

Oversvømmelse. Foto.