Ta datasikkerhet på alvor

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ta datasikkerhet på alvor

Tallet på dataangrep både mot bedrifter og privatpersoner øker, og hackerne er svært aktive også her i landet. Finansnæringens sikkerhetsmiljøer i Bits og Finans Norge advarer og ber oss være enda mer påpasselige.

Sikkerheten på din PC, lesebrett eller mobiltelefon er ferskvare.  Med gamle versjoner av dataprogrammer, brannmurer eller operativsystemer kan vi gjøre oss selv svært sårbare.

– Husk at kriminelle miljøer ønsker å utnytte hull og mangler i din datasikkerhet til sin fordel. Oppdatering er viktigere enn mange tror, ikke minst for å bedre sikkerheten. Det sier administrerende direktør, Eivind Gjemdal i Bits.

Nå i oktober gjennomføres nasjonal sikkerhetsmåned i regi av Nasjonalt senter for informasjonssikring (NorSIS) for sjette gang i Norge. Finansnæringen deltar og understreker viktigheten av å verne om tilliten til den digitale motorveien som er blitt samfunnskritisk infrastruktur. 

Bankene jobber kontinuerlig med sikkerhet og er bevisst sitt ansvar, også for å ivareta kunder som blir utsatt for svindel.

Gode råd om datasikkerhet

Hold programvaren oppdatert

Skru på automatiske oppdateringer der det er mulig

Sørg for at brannmur er slått på

Bruk antivirusprogram

Ta hyppig sikkerhetskopier

Velg gode passord og bruk et eget til jobb-PC-en