Kortbruken fortsetter å øke

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruken fortsetter å øke

Kortbruken økte med 8,2 prosent sammenlignet med september i fjor viser tall fra Nets og BankAxept AS. Bare i løpet av september ble betalingskortene benyttet 150,5 millioner ganger. Kortomsetningen var på 49,9 milliarder kroner denne måneden, noe som er vekst på 5,7 prosent.

Bilde av en kurve som stiger

— Statistikken for september preges av mange dager med mye kortbruk. Totalt var det denne måneden sju dager med mer enn 6 millioner kortkjøp. Til sammenligning var dette tilfelle kun to dager i september i fjor, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept brukes mest

— I september ble BankAxept-kortene benyttet 131,3 millioner ganger, noe som er 8,1 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 40,3 milliarder kroner, 1,8 milliarder mer enn i september i fjor, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Mer om BankAxept