Pensjonspenger kan bidra til å nå klimamålene

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Pensjonspenger kan bidra til å nå klimamålene

Livsforsikringsselskaper og pensjonsfond forvalter enorme summer og har stort behov for å investere i eiendeler som er tilpasset deres langsiktige forpliktelser. Investering i infrastruktur er langsiktig og trygt og kan bidra til å nå klimamålene. 

Idar Kreutzer. Foto.

Det skriver adm. direktør Idar Kreutzer i en kommentar hos Energi og Klima. Nettmagasinet Energi og Klima gis ut av Norsk Klimastiftelse.

Å investere i mer og bedre infrastruktur er avgjørende i omstillingen til et grønt og bærekraftig samfunn. Bruk av pensjonsmidler til slike investeringer kan være en trygg og god løsning både for fremtidens pensjonister, for livselskapene som leter etter gode og trygge investeringer og for miljøpolitikken som fordrer bedre løsninger. Robuste, effektive strømnett, vann- og avløpsanlegg, transportsystemer og kommunikasjonsnett er nødvendige for at moderne samfunn og økonomier skal fungere godt, skriver han.

Les hele kommentaren hos Energi og Klima