Kredittkortretningslinjer blir trolig forskrift

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kredittkortretningslinjer blir trolig forskrift

Finansminister Siv Jensen (Frp) har bedt Finanstilsynet utarbeide forslag til hvordan retningslinjene for fakturering av kredittkortgjeld kan forskriftsfestes.

– Jeg er opptatt av at fakturaene skal være oversiktlige og enkle å forstå for kundene. Finanstilsynet har skjerpet retningslinjene for fakturering av kredittkortgjeld, men det kan være grunn til å tro at de ikke blir fulgt opp på en god nok måte.  Derfor har jeg bedt tilsynet om å lage en forskrift slik at vi får strammet inn dette, sier finansminister Siv Jensen, ifølge en pressemelding fra Finansdepartementet.

Start arbeidet med forskrift nå

I brevet til Finanstilsynet skriver Finansdepartementet at de er kjent med at Finanstilsynet nå er i ferd med å undersøke hvorvidt de skjerpede retningslinjene blir fulgt opp. Finansdepartementet vil be om at Finanstilsynet allerede nå starter arbeidet med å utarbeide utkast til forskrift som kan fastsette krav om fakturering i tråd med de skjerpede retningslinjene. Finansdepartementet ber om å bli holdt orientert om oppfølgingen av saken, heter det.

Finans Norge positive

– Vi er positive til finansministerens initiativ. Det er viktig at forbrukerne får god informasjon på kredittkortregningen, og at det bør være et aktivt valg fra kunden om man ønsker å utsette betalingen, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge i en kommentar.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no