Kredittkortretningslinjer blir trolig forskrift

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kredittkortretningslinjer blir trolig forskrift

Finansminister Siv Jensen (Frp) har bedt Finanstilsynet utarbeide forslag til hvordan retningslinjene for fakturering av kredittkortgjeld kan forskriftsfestes.

– Jeg er opptatt av at fakturaene skal være oversiktlige og enkle å forstå for kundene. Finanstilsynet har skjerpet retningslinjene for fakturering av kredittkortgjeld, men det kan være grunn til å tro at de ikke blir fulgt opp på en god nok måte.  Derfor har jeg bedt tilsynet om å lage en forskrift slik at vi får strammet inn dette, sier finansminister Siv Jensen, ifølge en pressemelding fra Finansdepartementet.

Start arbeidet med forskrift nå

I brevet til Finanstilsynet skriver Finansdepartementet at de er kjent med at Finanstilsynet nå er i ferd med å undersøke hvorvidt de skjerpede retningslinjene blir fulgt opp. Finansdepartementet vil be om at Finanstilsynet allerede nå starter arbeidet med å utarbeide utkast til forskrift som kan fastsette krav om fakturering i tråd med de skjerpede retningslinjene. Finansdepartementet ber om å bli holdt orientert om oppfølgingen av saken, heter det.

Finans Norge positive

– Vi er positive til finansministerens initiativ. Det er viktig at forbrukerne får god informasjon på kredittkortregningen, og at det bør være et aktivt valg fra kunden om man ønsker å utsette betalingen, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge i en kommentar.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no