Kortbruken økte med syv prosent

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruken økte med syv prosent

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i august ble utført 158,1 millioner kortkjøp, en økning på syv prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det ble handlet med betalingskort for nesten 54,2 milliarder kroner, en vekst på 6,6 prosent.

Bilde av betalingskort

— Spesielt andre halvdel av august bærer preg av mye kortbruk og stor kortomsetning. 19. august var den dagen i måneden med flest kortkjøp. Bare denne dagen ble det utført mer enn 6,7 millioner kortkjøp og det ble handlet varer og tjenester for nesten 2,5 milliarder kroner med betalingskortene, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept brukt flittig i sommer

I august ble BankAxept-kortene benyttet 136,3 millioner ganger, noe som er 6,3 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 43,3 milliarder kroner, 2 milliarder mer enn i august i fjor.

— I sommermånedene ble BankAxept-kortene benyttet 410 millioner ganger, en økning på 4,9 prosent sammenlignet med sommeren 2015. I denne perioden ble disse kortene benyttet for 134,3 milliarder kroner, en vekst på 3,4 prosent sammenlignet med tilsvarende måneder i fjor, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Se statistikken på www.bankaxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no