eFaktura forenkles

Gå til hovedinnhold
Publisert:

eFaktura forenkles

Bits AS, finansnæringens infrastrukturselskap i Norge, har inngått en avtale med Nets om fornyelse av eFaktura. Moderniseringen av tjenesten har som formål å forenkle avtaleinngåelsene. Nå er det mulig å inngå én felles avtale for eFaktura og du kan motta den første regningen som eFaktura.

Bilde av en som har fått en lys ide

Siden lanseringen i 2001 har mer enn 400 millioner regninger blitt betalt med eFaktura. Dette har spart norske bedrifter og offentlig sektor for milliardbeløp, i tillegg har papirmengden i samfunnet blitt redusert betraktelig. Ved at eFaktura nå moderniseres bidrar finansnæringen til en videre digitalisering av samfunnet.

— Avtalen som vi nå har inngått, er på vegne av alle bankene i Norge, og etter 1. oktober blir løsningen gradvis tilgjengelig i den enkelte bank. Dagens eFaktura-løsning vil fungere videre inntil den enkelte bank er i gang med den fornyede versjonen, sier administrerende direktør Eivind Gjemdal i Bits AS.

Første faktura digitalt via én felles avtale

Dersom du som forbruker ønsker eFaktura i stedet for papirfaktura, må du i dag inngå avtale med hver enkelt leverandør du vil ha eFaktura fra. Du kan i dagens løsning ikke inngå én avtale som dekker alle leverandører. I tillegg har løsningen vært slik at du som kunde først har mottatt en papirfaktura for så å kunne gå over til eFaktura.

— Dette blir det nå slutt på. Den moderniserte versjonen av tjenesten gjør det mulig å inngå én felles avtale for eFaktura og du kan motta den første regningen som eFaktura. Kort fortalt, vi vil gi forbrukerne et digitalt førstevalg ved betaling av regninger, sier Tom Scharning, direktør for Digitalisering og Informasjonstjenester i Nets.

Fremover muliggjøres også integrasjon mot de offentlig godkjente digitale postkassene, Digipost og eBoks. Det betyr at forbrukere som mottar fakturaer i for eksempel eBoks, får muligheten til å sende regningen videre inn i nettbanken, uten å taste kid nummer, beløp, mottakers konto nummer etc.

Tilpasset markedets behov

— Dette er et første eksempel på et fullført arbeid etter at Bits ble etablert. Det er også et godt eksempel på at banknæringen er opptatt av å tilpasse sine tjenester slik at de fortsatt vil imøtekomme markedets behov. I dagens situasjon blir dette stadig viktigere, all den tid rammebetingelsene på betalingsformidlingsområdet er i kraftig endring, sier Jan Digranes, direktør for betalingsformidlingsområdet i Finans Norge.

For ytterligere informasjon om nye eFaktura, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Eivind Gjemdal, administrerende direktør i Bits AS, tlf. 915 32 218, e-post: eivind.gjemdal@bits.no