Vil hjelpe lærere med undervisning i personlig økonomi

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Vil hjelpe lærere med undervisning i personlig økonomi

PRESSEMELDING: Ungdom bør lære mer om personlig økonomi i skolen. Nå lanseres Skolemeny.no, som skal gi lærerne kunnskap, inspirasjon og hjelpemidler for å løfte denne undervisningen.

Skolemeny.no skal gjøre det bli lettere for alle å finne gode ressurser til økonomiopplæringen

 – Mange lærere er flinke mens andre sliter med å prioritere og gi undervisning i personlig økonomi. Nå skal det bli lettere for alle å finne gode ressurser til økonomiopplæringen, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge, som står bak nettverket og nettsiden. 

Tirsdag 23. august lanserer barne- og likestillingsminister Solveig Horne nettverket Skolemeny og nettsiden skolemeny.no.

– Materiellet som finnes på nettsiden skal hjelpe lærerne til å gi mer og bedre undervisning om personlig økonomi i grunnskolen og videregående skole. Ideen kom opprinnelig opp i et møte med statsråd Solveig Horne våren 2015, og vi tok umiddelbart utfordringen, sier Kreutzer i Finans Norge.

Sentrale private og offentlige aktører som er opptatt av opplæring i personlig økonomi for unge inngår i nettverket. Nettsiden skal være til hjelp for lærere som vil finne ressurser når de skal drive opplæring i personlig økonomi.

Nettverket ble etablert i slutten av 2015 etter oppfordring fra statsråd Solveig Horne og har nå samlet opplæringstilbudene på skolemeny.no.

Gjør lærernes jobb enklere

– Det er flott at nettverket har klart å samle så mange undervisningsressurser på ett sted. Dette vil gjøre lærernes jobb enklere, og bidra til å heve kompetansen hos ungdom slik at de unngår å komme i økonomiske problemer, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

Skolene kan bruke materiellet gratis. Aktørene i Skolemeny-nettverket kan også bistå i opplæringen uten kostnader for skolene. Kontakt og avtaler mellom skole og aktør skjer direkte mellom partene.

Viktig med kunnskap

– Ungdom i dag er selvstendige og tar mange egne beslutninger. Ofte mangler de likevel nødvendig innsikt når det gjelder personlig økonomi, og problemene oppstår gjerne når de flytter hjemmefra. Det har stor betydning for den enkeltes fremtid at de unge lærer seg å ta ansvar for egen økonomi, sier Kreutzer i Finans Norge.

Han håper at Skolemeny.no kan være et godt hjelpemiddel for lærerne, i deres jakt etter undervisningsmateriell for temaet personlig økonomi.

– Informasjon om materiellet er koblet til læreplanenes kompetansemål for å gjøre det enda mer tilgjengelig, sier Kreutzer.

Noen av aktørene, utenom Finans Norge med medlemsbedrifter, er:
AksjeNorge, Forbrukerombudet, Handelshøyskolen BI, Kredinor, NRK Skole, professor Ellen K. Nyhus fra Agderforskning, Partnership for Education and Research about Responsible Living (PERL), Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), Skattedirektoratet, Ungt Entreprenørskap (UE) og Virke Inkasso

– Materiellet som finnes på nettsiden skal hjelpe lærerne til å gi mer og bedre undervisning om personlig økonomi i grunnskolen og videregående skole. Ideen kom opprinnelig opp i et møte med statsråd Solveig Horne våren 2015, og vi tok umiddelbart utfordringen

- Idar Kreutzer

Adm.direktør Finans Norge