Personlig økonomi inn i læreplanene

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Personlig økonomi inn i læreplanene

I de nye læreplanene vil det bli bedre opplæring i personlig økonomi ifølge Christian Tynning Bjørnø (Ap) og Kristin Vinje (H) fra Stortingets utdanningskomité. De diskuterte stortingsmeldingen om innholdet i fremtidens skole basert på Ludvigsen-utvalget på Finans Norges skolekonferanse 23.august. 

Bilde av Jan Erik Fåne, Christian Tynning Bjørnø (Ap) og Kristin Vinje fra Stortingets utdanningskomité
Jan Erik Fåne ledet debatten mellom Christian Tynning Bjørnø (Ap) og Kristin Vinje fra Stortingets utdanningskomité

I meldingen, som nå er til behandling i Stortinget, legges det opp til mer systematisk opplæring i livsmestring og personlig økonomi. Politikerne nevnte blant annet at det er behov for å styrke generelle regneferdigheter i skolen.

– Det er viktig at unge mennesker lærer det de trenger for å ha orden på livet sitt. Da blir de tryggere, og trygge folk lærer også mer, sa Bjørnø.

Både forbrukerombud Gry Nergård og Finans Norges adm. direktør Idar Kreutzer kommenterte debatten i etterkant. Kreutzer konkluderte med at signalene fra politikerne var gledelig og understreket at næringen kommer til å ha stort trykk på dette i tiden som kommer.

I det videre arbeidet skal kompetansemålene utformes i samarbeid med fagmiljøene. De to politikerne var samstemte i at det vil komme en tydelig bestilling fra Stortinget om å styrke økonomiopplæringen.