Kortbruk for nesten 55 milliarder i juli

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk for nesten 55 milliarder i juli

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i juli ble utført 153 millioner kortkjøp, en økning på 5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det ble handlet med betalingskort for 54,8 milliarder kroner, en vekst på 2,2 prosent.

Bilde av et betalingskort

— Tradisjonelt er juli en av de månedene i året med høyest gjennomsnittsbeløp per kortkjøp. Dette er også tilfelle i år, men gjennomsnittsbeløpet er redusert med 10 kroner sammenlignet med juli 2015. Dette er en indikasjon på at betalingskortene i stadig større grad også benyttes til småhandel, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Gjennomsnittbeløpet for ett kortkjøp i juli var 358,2 kroner.

I juli ble BankAxept-kortene benyttet 132,5 millioner ganger, noe som er 3,4 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 44,5 milliarder kroner, 132 millioner mer enn i juli i fjor.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For mer informasjon om BankAxept - se www.bankaxept.no 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no