Gry Nergård går fra Forbrukerombudet til Finans Norge

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Gry Nergård går fra Forbrukerombudet til Finans Norge

Gry Nergård har takket ja til å bli direktør for forbrukerpolitiske spørsmål i Finans Norge når hennes åremål som Forbrukerombud avsluttes i høst.

I Finans Norge vil Gry Nergård få ansvaret for å videreutvikle vår strategi og arbeid på forbrukerområdet. Nergård vil blant annet få ansvar for at næringen jobber godt med implementering av etikkplakaten og vår forbrukerpolitiske plattform.

– Vi er svært tilfredse med å få Gry til Finans Norge. Hennes bakgrunn, kunnskap og tydelighet i forbrukerspørsmål samsvarer godt med vårt ønske om ytterligere å  styrke forbrukerperspektivet i næringen, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

 – Finans Norge ønsker en finansnæring med god og effektiv konkurranse til beste for samfunnet. Det kan ligge en motsetning mellom en aktørs kortsiktige ønsker og hva næringen, forbrukerne og samfunnet er best tjent med på litt lengre sikt. Derfor har vi meislet ut noen forbrukerpolitiske prinsipper. Vi ønsker blant annet at forbrukerne skal få god og tydelig informasjon, at rådgivningen er adekvat, at klageordningene fungerer etter intensjonen og at produktspekteret er formålstjenlig. Vi må arbeide mot et aggressivt forbruks- og gjeldspress. Dette er typiske områder Nergård nå vil få ansvaret for å videreutvikle i Finans Norge, sier Kreutzer.

Gry Nergård (50) er utdannet jurist og har jobbet med forbrukerspørsmål siden 1992. Hun var nestleder for Forbrukerombudet fra 1995 og tok over ledervervet som Forbrukerombud i 2010. Dette er en åremålsstilling med seks års varighet.

 

 

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no