Finans Norge var synlig til stede under Arendalsuka

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finans Norge var synlig til stede under Arendalsuka

Finans Norge markerte seg med tre egne arrangementer under Arendalsuka som gikk av stabelen 15.-20. august i sørlandsbyen.

Finanskveld hos Sparebanken Sør

 

 Tirsdag kveld var Sparebanken Sør vertskap for ukas Finanskveld med tittelen Digitalisering i finans – hot or not? Det var svært godt oppmøte og engasjerte innlegg fra direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, forbrukerombud Gry Nergård, PwCs Lars Erik Fjørtoft, Finans Norges Idar Kreutzer og Finansforbundets Pål Adrian Hellman.

Møte med Stortingspolitikere

Representanter fra Sparebanken Sør og Finans Norge hadde tirsdag et møte med Stortingsrepresentanter fra Agder-fylkene. Det var et nyttig møte hvor konsekvensene av å innføre en finansskatt ble synliggjort.

Frokostmøte om omstilling, arbeidsledighet og sysselsetting

Fullt hus var det også med 120 tilhørere På Madam Reiersens uteservering onsdag morgen. Omstilling, arbeidsledighet og sysselsetting var temaene for den politiske debatten mellom nestlederne i Arbeiderpartiet og Høyre, Hadia Tajik og Bent Høie. NHOs Kristin Skogen Lund og LOs nestleder Hans-Christian Gabrielsen, fulgte opp med innlegg om tillitt, formuesskatt og sysselsetting innenfor offentlig og privat sektor. Finans Norges Idar Kreutzer brukte sine 5 minutter på å vise til at forslaget om å innføre en finansskatt vil gå ut over arbeidsplasser i distriktene.

Hele debatten ble filmet og du kan se den på Finans Norges Facebookside.

Ungdomsarrangement – sjef i eget liv

Fredag hadde Finans Norge invitert 200 ungdommer fra Sam Eyde vgs til «Sjef i eget liv»-arrangement. Dette var et ledd i Arendalsukas UNG-satsning, og samarbeidet med videregående skole resulterte i fullt torg og god respons fra elevene. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne åpnet seansen, og Finans Norges Jan Erik Fåne og Lillesands Sparebanks banksjef Anne-Grethe Sund diskuterte budsjett og sparing til bolig med fire utvalgte elever ved hjelp av simuleringsverktøyet Sjef i eget liv. Til slutt utfordret forbrukerombud Gry Nergård elevene til en Kahoot!-konkurranse med spørsmål fra Økonomilappen. Det var en stolt elev som til slutt fikk premie for beste score av statsråd Horne.

Stand

I standsteltet vårt kunne ungdom teste sine økonomikunnskaper ved å ta Økonomilappen og de litt eldre fant ut at de ikke var alene om å svare feil på spørsmålet om hva levealdersjustering betyr. Svarene på Pensjonsquizen gir et tydelig signal om behovet for et enklere pensjonsspråk. Vi fikk god hjelp fra ansatte i Sparebanken Sør, Arendal og omegn Sparekasse og Lillesands Sparebank til å bemanne standen.

Medlemsarrangementer

DNB arrangerte i samarbeid med ZERO seminaret Norsk finans og det globale grønne skiftet: Hvordan sikrer vi bærekraft og verdiskapning? på onsdag. DNB hadde også tre andre arrangementer; 1) om fornybar energi i samarbeid med Agder Energi, Klimapartnere, Cicero – Senter for Klimaforskning og Enova. 2) om bærekraftige investeringer og grønn forretningsutvikling i samarbeid med Innovasjon Norge og 3) hvordan vi kan skape en innovasjonsdrevet helseindustri i Norge. Her hadde de med seg AbbVie.

Storebrand stod som arrangør for en debatt torsdag med overskriften Hvilken rolle spiller finans for å skape en bærekraftig framtid? Der var Finans Norges Idar Kreutzer en av debattantene.