Mai hadde mange dager med mye kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Mai hadde mange dager med mye kortbruk

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i mai ble utført 148,1 millioner kortkjøp, en økning på 8,2 prosent. Det ble handlet med betalingskort for 51,3 milliarder kroner, en vekst på 5,7 prosent.

– Statistikken for mai viser at veksten i kortbruk fortsatt er høy. I tillegg er måneden preget av mange dager med veldig mye kortbruk. Totalt var det 8 dager hvor det ble gjennomført mer enn 6 millioner kortkjøp, noe som er dobbelt så mange ganger som i mai 2015, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Nesten ny rekord for BankAxept

I mai ble BankAxept-kortene benyttet 129,4 millioner ganger, noe som er 8 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 41,5 milliarder kroner, 1,9 milliarder mer enn i mai i fjor.

I mai ble det også nesten en ny dagsrekord for bruk av BankAxept-kortene.

 Fredag 13. mai ble det utført mer enn 7 millioner kjøp med BankAxept, og vi må tilbake til 22. desember 2014 for å finne en dag hvor disse kortene er benyttet flittigere. Dette kan tyde på at mange foretok innkjøpene før de tok en langhelg, i forbindelse med pinse og 17. mai, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no