BankAxept kontaktløs klar fra høsten

Gå til hovedinnhold
Publisert:

BankAxept kontaktløs klar fra høsten

BankAxept kom med flere gode nyheter på finansnæringens digitaliseringskonferanse, som Finans Norge og Teknisk Ukeblad arrangerte torsdag 9. juni. Kontaktløse kort er klar fra høsten, det samme er løsning for internettbetaling. Kontaktløs betaling for mobil kommer første kvartal 2017.

Bilde av BankAxept-kort

Det var styreleder i BankAxept, Mathias Martinsen som kom med gladmeldingen på konferansen, som samlet 500 deltakere fra næringen og andre FinTech-bedrifter.

Han kunne fortelle at arbeidet har tatt lengre tid enn de skulle ønske, men nå er de forskjellige løsningene klare for pilot og utrulling henholdsvis høsten 2016 og våren 2017.

Handelsstanden har ventet lenge

BankAxept er et langt billigere betalingsalternativ for varehandelen, sammenlignet med de internasjonale kortløsningene. Dette er noe Norges Bank har påpekt gjennom flere år i sine årlige rapporter om betalingssystemene i Norge. Visesentralbanksjef Jon Nicolaisen understreket nettopp dette i sitt innlegg på konferansen torsdag og viste til at nasjonale fellesløsninger, som Straksbetalinger og BankAxept er langt mer kostnadseffektivt for samfunnet enn internasjonale løsninger.

– Det er ingen tvil om at løsningen som BankAxept nå varsler, vil få tommelen opp fra Retail Payment, sier Hans Petter Hoel som er konsitituert adm. direktør selskapet til Finansavisen torsdag.

Selskapet er nylig etablert av NorgesGruppen og Coop. Hoel sier at varehandelen er interessert i at det ligger en BankAxept-lik betalingsstruktur til grunn for butikkløsningene. Det sikrer enhetlig oppgjør og at betalingsterminalene brukes på en lik måte.