Reiseerstatningene er igjen rekordhøye

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Reiseerstatningene er igjen rekordhøye

Erstatningene på reiseforsikringer er rekordhøye etter de tre første månedene i år, viser tall fra Finans Norge. Erstatningene er på over 600 millioner kroner. Det er 12 prosent mer enn i samme periode i 2014.

Skilt til ulike byer. Foto.

Rundt halvparten av erstatningsutbetalingene gjelder reisesykdom og reiseulykke.

– Det kan bli veldig dyrt å bli utsatt for en ulykke, eller bli syk i utlandet hvis man ikke har forsikringen i orden, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene stiger, er at vi reiser lenger, mye mer, og til mer eksotiske strøk enn tidligere. Det er svært kostbart om du for eksempel er så uheldig å havne på sykehus i Asia, eller må fraktes hjem til Norge med fly.

– Det selges samtidig stadig flere reiseforsikringer, og dette er også noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene øker, sier Neverdal.

Færre tyverier

Mens erstatningene i forbindelse med sykdom har økt jevnt de siste årene, er tallet på tyverier og saker som gjelder tapt reisegods mer stabile.

Erstatningene på dette området er på 96 millioner kroner etter første kvartal.

Reiseforsikring nødvendig

Det er viktig å ha reiseforsikringen i orden. Husk at du bør sjekke ekstra før du legger ut på langtur over flere måneder, slik at du har en forsikring som gjelder for hele oppholdet.

Utenriksdepartementet har også flere ganger påpekt at reisende nordmenn ikke må glemme å kjøpe reiseforsikring.

– Det finnes dessverre enkelte som reiser uten reiseforsikring. Men det bør være en naturlig del av reiseforberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no

Vannskader hvert niende minutt

Det avdekkes en vannskade i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet. De tre første månedene i år rapporterte forsikringsselskapene om drøyt 15 000 vannskader og erstatninger på 620 millioner kroner, viser Finans Norges vannskadestatistik...

Sofa delvis under vann. Foto.