Kjempevekst i kortbruken

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kjempevekst i kortbruken

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i april ble utført 144,2 millioner kortkjøp, en økning på 13,7 prosent. Det ble handlet med betalingskort for 49 milliarder kroner, en vekst på 10,8 prosent. 

Bilde av hånd som holder et betalingskort

– Årsaken til den kraftige veksten skyldes at alle påskens helligdager inntraff i mars i år, i motsetning til i fjor da disse kom i april, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Til nå i år er kortene benyttet 537,4 millioner ganger, en økning på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I løpet av disse månedene er det handlet med kort for 179,7 milliarder kroner, en vekst på 4,9 prosent.

BankAxept brukes mest

I april ble BankAxept-kortene benyttet 126,4 millioner ganger, noe som er 13,4 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 39,6 milliarder kroner, 3,3 milliarder mer enn i april i fjor.

– Statistikken for april og hittil i år viser at nesten ni av ti kortkjøp gjennomføres med BankAxept-kort, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no