Påske og mange helligdager preger kortbruken

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Påske og mange helligdager preger kortbruken

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i mars ble utført 140 millioner kortkjøp, en økning på 2,4 prosent. Det ble handlet med betalingskort for 47,1 milliarder kroner, en vekst på kun 0,8 prosent. 

Bilde av et betalingsterminal

– Årsaken til den lave veksten skyldes at alle påskens helligdager inntraff i mars, i motsetning til i fjor da disse kom i april. Tar vi dette med i vurderingen, viser statistikken at veksten i kortbruk er på nivå med tidligere måneder, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Fredag før påske er den dagen til nå i år med mest kortbruk og høyest omsetning. Denne dagen ble det gjennomført i overkant av 6,6 millioner kortkjøp, og omsetningen med betalingskortene var på nesten 2,5 milliarder kroner.

37 milliarder med BankAxept

I mars ble BankAxept-kortene benyttet 119,3 millioner ganger, noe som er 1,5 millioner lavere enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for mer enn 36,9 milliarder kroner med disse kortene.

– Tallene for mars viser at dagene frem til skjærtorsdag var preget av mye kortbruk og høy omsetning, før påskefreden omsider senket seg, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Se også www.bankaxept.no 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no