Fakturering av kredittkort

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Fakturering av kredittkort

Gjeldende retningslinjer for fakturering av kredittkort skal etterleves. Hovedregelen er at ferdigutfylt beløpsfelt enten skal være tomt, eller vise samlet utestående kredittbeløp. Det fremgår av rundskriv fra Finans Norge til alle landets banker. 

Retningslinjene om fakturering av kredittkort ble gitt fra Finanstilsynet i rundskriv 6/2013. Finans Norge er nå blitt gjort oppmerksom både av Forbrukerrådet og Finanstilsynet at man ikke er tilfreds med etterlevelsen av retningslinjene. Konsekvensen av at prinsippene ikke i tilstrekkelig grad følges, kan bli en forskriftsfastsettelse av detaljerte krav til fakturering. 

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no