Dyrt for alle om ikke klimaskader forebygges

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Dyrt for alle om ikke klimaskader forebygges

Skadestatistikk viser at kostnadene til overvanns- og tilbakeslagsskader utgjør like mye som alle naturskadehendelser i Norge. Det skriver fagsjef/advokat Mia Ebeltoft i Finans Norge i et innlegg i Kommunal Rapport.

Mia Ebeltoft. Foto.
Mia Ebeltoft.

Mangler insentiver til forebygging

– Når kommunen ikke har ansvaret for skadene, hvorfor skal de da bruke betydelige midler til forebygging? Det er et av spørsmålene Ebeltoft stiller i artikkelen.

– Uten et tydelig ansvar vil insentivet for forebygging være lite når skadekostnadene på bygninger dekkes av forsikringen. Fordelen ved å forebygge må forstås bedre og regnes på. Gjennom å få et større ansvar vil kommunen også etterspørre og anvende forsikringsskadedata som viser de sårbare områdene. Forsikringsbransjen er villig til å bidra, skriver hun.

Les hele artikkelen i Kommunal Rapport