Kraftig økning i kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kraftig økning i kortbruk

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i februar måned ble utført 134,4 millioner kortkjøp, en økning på hele 12,6 prosent. Det ble handlet med betalingskort for 44,6 milliarder kroner, en vekst på 11 prosent.

Bankkort fotografi

– Noe av forklaringen til den sterke veksten skyldes at det er skuddår, men selv om det tas høyde for dette var det veldig mye kortbruk i februar, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I februar ble BankAxept-kortene benyttet 114,9 millioner ganger, noe som er 9,6 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for mer enn 34,9 milliarder kroner, nesten 2,6 milliarder kroner mer enn i februar i fjor.

– Tradisjonelt er februar den måneden i året med minst kortbruk og lavest omsetning. Selv når det er skuddår er det sjelden vi har sett at både antall kortkjøp og omsetningen har vært høyere enn januar samme år, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no