Banksjefer med lave forventninger

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Banksjefer med lave forventninger

Norske banksjefer har lave forventninger til investeringene i fastlands-Norge. Det viser en ny undersøkelse fra Finans Norge.

Svakere etterspørsel og lavere tilgang på kreditt og finansiering, er årsakene banksjefene peker på som de største investeringshindrene. Og de varsler selv at de tror tilgangen på kreditt blir vanskeligere, og at investeringer derfor utsettes.

Speiler NHO-undersøkelse

NHO gjennomfører sin kvartalsvise regionundersøkelse hvor næringslivet blir spurt om deres forventinger til investeringer. Finans Norge har nå stilt de samme spørsmålene til norske banksjefer. I stor grad viser resultatene den samme utviklingen, men med noen større utslag i svarene fra bankene.

Svarene tyder også på at det ikke forventes noen rask opptur i norsk økonomi. Kun 5 prosent av banksjefene tror at den økonomiske situasjonen vil være bedre om ett år. Samtidig svarer 4 av 10 at den vil være den samme som nå.

Sparer mer – forbruker mindre

For husholdningene er banksjefenes spådom klar; De forventer mer sparing og mindre forbruk.