Over 2 milliarder i reiseerstatninger

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Over 2 milliarder i reiseerstatninger

Det var rekordhøye reiseerstatninger i fjor.  Erstatningsutbetalingene var på over 2 milliarder kroner, og økte med 8 prosent sammenlignet med 2014, viser tall fra Finans Norge.

Fra gresk øy. Foto.
Graf som viser utvikling i reiseskader.

– Det er særlig erstatningene forbundet med sykdom som stiger. Erstatninger knyttet til sykdom utgjør nå over halvparten av erstatningene, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene stiger, er at vi reiser lenger, mye mer, og til mer eksotiske strøk enn tidligere. Det er svært dyrt om du for eksempel er så uheldig å havne på sykehus i Asia, eller må fraktes hjem til Norge med fly.

– Samtidig kjøper stadig flere reiseforsikring, og dette er også noe av forklaringen på at erstatningsutbetalingene øker, sier Neverdal.

Mindre tyveri

Mens erstatningene i forbindelse med sykdom har økt jevnt de siste årene, går tallet på tyverier og saker som gjelder tapt reisegods ned.

– Erstatningene på dette området går ned med 3 prosent, men er likevel på rundt 300 millioner kroner, sier Neverdal.

Reiseforsikring nødvendig

Det er viktig å ha reiseforsikringen i orden. Husk at du bør sjekke ekstra før du legger ut på langtur over flere måneder, slik at du har en forsikring som gjelder for hele oppholdet.

Utenriksdepartementet har også flere ganger påpekt at reisende nordmenn ikke må glemme å kjøpe reiseforsikring.

– Det finnes dessverre enkelte som reiser uten reiseforsikring. Men det bør være en naturlig del av reiseforberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no