Kortbruk for 43,8 milliarder i januar

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruk for 43,8 milliarder i januar

Tall fra Nets og BankAxept AS viser at vi i løpet av januar handlet med betalingskort for 43,8 milliarder kroner, en vekst på 3,4 prosent. I løpet av årets første måned ble det utført 129,8 millioner kortkjøp, en økning på 4,9 prosent.

Bilde av flere betalingskort

– Prosentuelt sett er økningen i kortbruken for januar lav. Årsaken til dette skyldes at det i januar i år var fem søndager, mot fire i januar i fjor. Tar man dette med i vurderingen av tallene, er veksten i bruk av betalingskort på nivå med 2015, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

BankAxept-kortene ble benyttet 111,1 millioner ganger i januar og disse kortene sto for 34,5 milliarder kroner av handelen. I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Statistikken for BankAxept viser at det stadig blir færre kontantuttak i betalingsterminaler. Sammenlignet med januar 2015 er det en nedgang i antall kontantuttak ved varekjøp på nesten 16 prosent.

– Således ser det ut som nordmenn i stadig mindre grad tar ut kontanter, men heller benytter BankAxept-kortene til småhandel, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I en undersøkelse TNS Gallup nylig har gjennomført for Nets, fremkommer det at 89 prosent foretrekker kort som betalingsmiddel men det er hele 99 prosent som benytter kort. I undersøkelsen oppgir også 74 prosent at de pleier å betale med kort også ved handel under 50 kroner.

Se også BankAxept.no

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no