Eivind Gjemdal skal lede finansnæringens nye infrastrukturselskap

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Eivind Gjemdal skal lede finansnæringens nye infrastrukturselskap

– Etableringen av næringens nye infrastrukturselskap er i god rute, og vi er godt fornøyd med valget av Eivind Gjemdal som leder. Hans bakgrunn er meget relevant og vi er trygg på at de ambisiøse målene som er trukket opp for satsingen vil nås, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge. 

Fotografi av Eivind Gjemdal
Eivind Gjemdal blir adm.direktør i nytt infrastrukturselskap (foto: SpareBank 1)

Det nye selskapet, som blir et heleid datterselskap av Finans Norge, har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge.

Selskapet skal videreføre selvreguleringen av næringen gjennom å forvalte og videreføre policy for felles infrastruktur, utvikle og forvalte standarder og sikkerhetsregler samt fastsette og forvalte avtaler og regelverk for infrastrukturen og transaksjons- og meldingsformidling. Selskapet skal være konsesjonshaver (operatør) for Norwegian Interbank Clearing System (NICS).

Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1 Gruppen, der han har jobbet siden 2002. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

Eivind Gjemdal tiltrer stillingen som administrerende direktør i det nye selskapet 1. april.

Eget selskap for betalingsformidling

Hovedstyret i Finans Norge har besluttet at arbeidet med felles infrastruktur i betalingsformidlingen skal styrkes og vitaliseres. I praksis vil dette skje ved å ved å samle kompetanse og ressurser i et eget aksjeselskap med dedikert ansvar for arbeidet. 

Mobiltelefon over skjerm. Foto.
Finans Norge etablerer nytt selskap for infrastruktur i betalingsformidlingen.